How to Become a Mentor

stockillustraties, clipart, cartoons en iconen met career ladder concept vector illustratie voor website banner, reclame en marketing materiaal, online reclame, business presentatie etc. - coaching

Wat het echt betekent om iemand anders te coachen

Sommige mensen noemen coaching persoonlijke training. Degenen die een regelmatig schema van herhalingen uitvoeren en ze beoordelen op ontwikkeling van vaardigheden en fitheid, zouden coachen. Als ze een respondent of cliënt krijgen, coachen ze iemand anders. Op de werkvloer is het een ander verhaal. Er zijn geen reputaties of scores om je zorgen over te maken. Het is gewoon zakelijk. Laten we zeggen dat u uw werknemer aan het opleiden was en na analyse van de situatie besefte u dat u het helemaal verkeerd had gedaan. Wat zou je moeten doen? Het is een goed idee om met uw werknemer om de tafel te gaan zitten en te vragen naar de vaardigheden die hij heeft. Waarom zijn ze hier goed in? Wat zijn de dingen die ze goed doen op het werk? Maak een lijst van die kwaliteiten.

Oordeel niet door externe meningen. Zelfinschatting helpt op de lange termijn. Degenen die Integriteit hebben, zouden je meer kunnen vertellen over hun karakter of waarom ze op bepaalde manieren handelen of reageren. Deze gevoelens en observaties zouden u helpen erachter te komen hoe u effectiever kunt zijn. Als u echter gelijk heeft in uw beoordeling, zou het geweldig zijn om te weten dat u over het algemeen op de goede weg bent.

hack in hun kernwaarden, die leidende principes die ze in hart en nieren koesteren. Er is veel te zeggen voor integriteit. Het is eigenlijk de kernwaarde. Neem bijvoorbeeld dit voorbeeld. Een kandidaat is geweldig in sales, maar een amateur in gedachten. Wat doet de kandidaat? Op zijn niveau zou hij zijn bekwaamheid moeten demonstreren bij het sluiten van verkopen; hij slaagt er echter niet in om dit te doen. In plaats daarvan krijgt hij een andere baan, die van chief sales officer van een bedrijf dat 30% groter is, waar hij geen interesse in heeft. Denk je echt dat de werknemer dom is? Dat betwijfel ik. Hij zou gewoon niets kunnen verkopen als hij geen passie had.

Het probleem van de kandidaat is niet echt het gebrek aan vermogen om te verkopen. Hij presteert ofwel in een concentratiegebied of niet. Sommige mensen zouden beweren dat concentratie belangrijker is. Oké, laten we hem meenemen op een quiz.

quiz: Wat is intelligentie?

quiz: Wat is concentratie?

quiz: Wat is het verschil tussen informatie en data?

quiz: wat is data?

quiz: Wat is informatie?

quiz: wat is vakkennis?

quiz: wat is concentratie?

quiz: Wat is integriteit?

quiz: Wat is liefde?

De quiz instrueert de aanvrager om de waarheid van de verklaringen te vinden; dat wil zeggen, het vertelt hem dat hij de waarheid niet van informatie en gegevens zal kunnen onderscheiden als het om zichzelf en de vragen gaat. Oké, nu begint hij de antwoorden te onthouden. Wanneer het examen komt en hij volledig gefocust is, zal hij echt niet in staat zijn om de waarheid te onderscheiden van verschillende soorten informatie. Sterker nog, als hij lang genoeg nadenkt, zal hij uiteindelijk zelfs de meest elementaire informatie vergeten, zoals geboortedata, huiseigenarenverzekeringen, auteurschap, beroep enz.

Heeft hij de antwoorden onthouden? Het is onmogelijk om te zeggen dat hij dat niet deed. Zijn vermogen om gedachten en geheugen te ordenen zal bewonderd worden door iedereen die gekwalificeerd is, inclusief zijn baas, collega's en bazen. Zijn baas vat het misschien niet als een serieus probleem op en een toekomstige verwijzing kan gunstig voor hem zijn. Als u zich in de hierboven beschreven situatie bevindt, moet u nadenken over een manier om uw prestaties te verbeteren.

Hoe? Door de vaardigheden aan te scherpen die je hebben geholpen om op school te slagen. Houd in gedachten dat oefenen de sleutel is om een ​​winnaar te zijn. Het zou geïnstitutionaliseerd moeten worden. Voer je taken uit in het heetst van de strijd met een coach of je spijbelambtenaar. Je moet aan je zwakke punten werken. Men is nooit te oud om te leren, of te jong om te leren. Als slijpsteen kun je ook je zwakke punten voorleggen aan de leraar. Ze kunnen ze scherpen met de waarheid. Misschien moet je je opgeven als vrijwilliger voor deze baan.

Ze hebben allemaal verantwoordelijkheden voor hun leven, maar we vergeten vaak dat die verantwoordelijkheden passen in onze dagelijkse routines. Je bent verantwoordelijk voor je fouten en goede daden. Je bent ook verantwoordelijk voor je gevoelens en hoe ze zich ontvouwen. Het is je emotionele intelligentie en het vermogen om jezelf en de mensen om je heen te begrijpen.

Je kunt je carrière ook verbeteren door mentor te worden. Een mentor leert de leraar over hun vroegere successen en mislukkingen. Ze kunnen ook de strategieën van de leraar laten zien die ze op een bepaald punt in hun carrière misschien hebben gebruikt om te slagen.

Heb je gehoord van de padvinders en leraren in het hele land? Ze zijn geweldig in het trainen van toekomstplanning. Ze bereiden veel materiaal voor over de dingen waar ze aan werken. Ze geven les over de toekomst van hun afdelingen. Hun motto is 'Wees voorbereid'.

Laten we gemeenschapsdienst proberen. Het is geweldig om relaties op te bouwen in het hier en nu. Scholen, het is een begin.